Aankoop

Aankopen van een woning met Natuurlijk Makelaars

Wij begeleiden uw zoektocht naar de aankoop van een nieuwe woning in Deventer en omstreken en helpen u hierbij op professionele wijze. Het gehele proces doorlopen wij samen, zodat u met vertrouwen en zonder zorgen de volgende stap kunt zetten naar uw nieuwe thuis. Zowel voor starters als doorstromers. Wij begeleiden u graag in dit proces, van het vinden van uw nieuwe thuis tot aan de uiteindelijke verkoop van uw woning.

Stap 1: Inventarisatie en Voorbereiding
Onze reis samen begint met een verkennend gesprek waarin u ons vertelt over uw wensen, dromen en vereisten voor uw nieuwe woning. Of u nu samen met een partner koopt of alleen, wij staan voor u klaar als klankbord en adviseur, zodat u weloverwogen keuzes kunt maken. Wij stellen een dienstverleningsovereenkomst op en zorgen ervoor dat alle benodigde documenten veilig en overzichtelijk worden bewaard in onze beveiligde online omgeving.

Stap 2: Financiering in Kaart
Samen met onze partners bij Wunderink financieren en verzekeren brengen wij uw financiële mogelijkheden in kaart. Dit omvat het vaststellen van uw maximale hypotheekmogelijkheden en bijbehorende maandlasten. Het is voor ons belangrijk dat u comfortabel bent met de financiële verplichtingen die u aangaat. Als uw aankoopmakelaar zorgen wij ervoor dat uw financiële situatie helder is.

Stap 3: Actief Zoeken
Wij zetten ons netwerk in om u te helpen bij het vinden van uw ideale woning. Dankzij onze toegang tot het NVM-systeem met up-to-date informatie over nieuw aanbod, zijn wij altijd een stap voor. U vindt alle relevante informatie en afspraken over bekeken woningen in uw persoonlijke online omgeving. Samen plannen wij bezichtigingen om woningen die aan uw criteria voldoen samen te bekijken.

Stap 4: Grondig Onderzoek
Voldoet een woning aan uw verwachtingen, dan voeren wij verder onderzoek uit naar onder meer het bestemmingsplan, kadasterinformatie en notariële documenten. Wij bespreken de resultaten met u en adviseren over eventuele bouwkundige of verduurzamingsplannen. Ons netwerk van zorgvuldig geselecteerde vakmensen staat klaar om u hierin te ondersteunen.

Stap 5: Onderhandelingen en Koopovereenkomst
Samen met u bepalen wij de onderhandelingsstrategie, gebaseerd op de vraagprijs en taxatiewaarde van de woning. Eenmaal overeenstemming bereikt over de prijs en voorwaarden, wordt de koopovereenkomst opgesteld. Wij doorlopen deze zorgvuldig met u, zodat u volledig begrijpt wat u tekent.

Stap 6: Uitvoeren verduurzamingsadvies
Ons Verduurzamingsadvies is ontworpen om u een helder inzicht te bieden in de meest effectieve verduurzamingsmaatregelen voor uw woning. Er worden u opties geboden met bijbehorende kosten en subsidiemogelijkheden. Door te investeren in energie-efficiënte oplossingen zoals warmtepompen, zonnepanelen en isolatiematerialen, kunt u aanzienlijk besparen op uw energiekosten. Bovendien verhoogt u het comfort, de leefbaarheid en uiteindelijk ook de marktwaarde van uw woning. Er zijn steeds meer hypotheekverstrekkers die ‘groene’ klanten belonen met een lagere hypotheekrente!

Stap 7: Naar de Notaris
Met de financiering rond en de koopovereenkomst getekend, begeleiden wij u naar de eindinspectie van de woning. Vervolgens assisteren wij bij de overdracht bij de notaris, waar u officieel eigenaar wordt van uw nieuwe thuis.

Bij Natuurlijk Makelaars staat ontzorgen centraal.

Verduurzamen

Bij Natuurlijk Makelaars begrijpen wij het belang van duurzaamheid in de huidige woningmarkt. Ons Verduurzamingsadvies is ontworpen om u een helder inzicht te bieden in de meest effectieve verduurzamingsmaatregelen voor uw woning. Door te investeren in energie-efficiënte oplossingen zoals warmte-terug-win-installaties, zonnepanelen en isolatiematerialen, kunt u aanzienlijk besparen op uw energiekosten. Bovendien verhoogt u het comfort, de leefbaarheid en uiteindelijk ook de marktwaarde van uw woning. Wij kunnen tevens de financiering voor deze investeringen regelen, inclusief de eventueel vereiste taxatie.

Onze gespecialiseerde adviseurs voeren een diepgaande analyse van uw woning uit om advies op maat te kunnen bieden. Dit advies varieert van het installeren van warmtepompen en zonnepanelen tot het aanbrengen van isolatie, met als doel uw huis op een duurzame manier te verbeteren. Uw reis naar een groenere woning begint bij Natuurlijk Makelaars.

Heeft u interesse in een Verduurzamingsadvies?

Bij Natuurlijk Makelaars staat een persoonlijke benadering centraal. Wij nemen de tijd om uw unieke behoeften en doelstellingen te begrijpen. Of u nu streeft naar een lagere energierekening of wilt bijdragen aan een duurzamere toekomst, ons advies is altijd afgestemd op de specifieke kenmerken van uw woning, uw budget en uw persoonlijke wensen. U kunt op ons vertrouwen voor deskundige begeleiding bij elke stap richting een duurzamer thuis. Bij Natuurlijk Makelaars hebben wij een zorgvuldige selectie gemaakt van partners, gebaseerd op hun expertise, kwaliteit, ervaring, beschikbaarheid en prijsstelling, zodat u zich hier geen zorgen over hoeft te maken. Profiteer van ons uitgebreide ‘Natuurlijk Makelaars’ partner netwerk.

Of wij iets voor u kunnen betekenen? Natuurlijk!