Duurzaam ondernemen

Samenwerkingspartners

Wij werken samen met ‘groene’ partners. De organisaties waarmee wij samenwerken kiezen wij uit op verzorgdheid, klantvriendelijkheid en de mate waarin zij zorgdragen voor het milieu. Zo leveren wij bij elke woning een op maat gemaakt verduurzamingsadvies. Wij werken graag met regionale, bij voorkeur maatschappelijk betrokken bedrijven. Onze maaltijden worden verzorgd met lokale producten en zijn veelal vegetarisch. Daarnaast zijn onze verkoop tuinborden van bio-based materiaal en 100% circulair.

Voor medewerkers

Wij geloven in het belang van tijd nemen. We sluiten tussen de middag een uur, zodat wij en onze medewerkers voldoende rust en pauze krijgen. We bieden geen quick fix, maar diepgaand en grondig onderzoek, wat leidt tot duurzame verandering. Onze medewerkers leren bewuste afwegingen te maken over energie, aandacht, tijd en geld, waardoor ze vrij blijven van stress en vermoeidheid. Dit resulteert in hernieuwde energie, vitaliteit en kracht, waardoor ze niet alleen een positieve impact hebben op hun eigen leven, maar ook inspirerend zijn voor hun omgeving.

Wat doen wij?

Bij de start van ons bedrijf hebben wij in onze statuten laten opnemen dat wij een koolstofdioxide neutraal bedrijf willen zijn, waarbij onze ambitie is om zelfs naar een positieve impact te gaan. We hebben een doel gesteld om onze voetprint zo laag mogelijk te houden en te compenseren. Wij hebben de volgende aanpassingen gedaan:

  • Ons kantoor is volledig voorzien van groene elektriciteit;
  • Paperless office; alle documentatie, readers en facturen worden digitaal verstuurd;
  • Wij vragen onze medewerkers zoveel mogelijk per OV, E-auto, of fiets naar ons kantoor te reizen;
  • Meubilair en apparaten waarmee we werken, zijn voor een grootdeel 2e hands;
  • Wij scheiden ons afval en proberen het gebruik van plastic verpakkingen zoveel mogelijk te minimaliseren;
  • De dienstauto’s binnen ons bedrijf zijn elektrisch;

Compenseren

Voor CO2 compensatie planten wij heggen en ondersteunen hiermee Stichting Hoopheggen in haar activiteiten en het vergroten van de biodiversiteit.

Aan het eind van het eerst lopende jaar van onze organisatie laten we door een erkende gecertificeerde organisatie onze CO2 voetprint berekenen. Afhankelijk van het resultaat zorgen we vervolgens voor de compensatie van het te veel uitgestoten CO2.

Of wij iets voor u kunnen betekenen? Natuurlijk!