6 luxe appartementen op centrale locatie in Schalkhaar

Het voormalige Rabobank gebouw, nu in gebruik als kantoorgebouw zal herontwikkeld worden tot 6 luxe appartementen. Op dit moment zijn wij bezig met de ontwerpfase. Op een later moment volgt hierover meer informatie. 

Welkom bij Botterman Staete

Aan de Oerdijk 2 in Schalkhaar staat een gebouw vol geschiedenis en karakter, dat teruggaat tot 1869. In een tijd waarin liefde en vakmanschap hand in hand gingen, bundelden Jan Swartjes en Gerritdina te Riele hun krachten en creëerden ze een nieuwe boerderij genaamd Botterman-Swartjes. Deze boerderij was niet alleen een huis; het was een thuis voor generaties, een getuigenis van familiebanden en veerkracht. Het kan worden gezien als vervanging van het oude erve Botterman, dat honderd meter zuidwestelijk stond. Gerritdina was de dochter van Hermanus te Riele en Everdina Gooiker. Zij waren de laatste bewoners van het oude erve Botterman, dat in 1870 werd afgebroken.

Gerritdina te Riele overleed in 1874, en in datzelfde jaar hertrouwde Jan Swartjes met Johanna Maria Groot Koerkamp. Terwijl de wereld evolueerde en veranderde, transformeerde ook Botterman-Swartjes. Hun kleindochter Theresia Swartjes trouwde in 1945 met Hermanus Oosterwijk, en zij kwamen op de boerderij wonen. Hermanus Oosterwijk was kassier van de Boerenleenbank te Lettele en zette zijn werk in Schalkhaar voort. Hier ontmoetten traditie en vooruitgang elkaar in een harmonieus samenspel. In 1964 werd boerderij Botterman-Swartjes afgebroken om plaats te maken voor de Rabobank, waarvan Hermanus Oosterwijk later directeur werd.

Sinds de reorganisatie van de Rabobank is het gebouw sinds 2012 in gebruik geweest door verschillende ondernemers, waaronder makelaarskantoor Vrielink en hypotheekadviseur Wunderink, die hier het grootste deel van de tijd waren gevestigd.

Nu, te midden van deze levendige geschiedenis, wordt Botterman Staete geboren. Een eerbetoon aan het verleden, een belofte voor de toekomst. Historie en hedendaags duurzaam comfort gaan hier hand in hand en maken plaats voor nieuwe bewoners die deze plek weten te waarderen. Dit is niet zomaar een woonplek; dit is een bestemming waar verleden en heden samensmelten, waar elke stap een ode is aan de mensen die hier hebben geleefd en geliefd. Welkom bij Botterman Staete – waar elke steen een verhaal vertelt en elke hoek een nieuw begin biedt.

Duurzaam Bouwen met CLT

De bouw van dit nieuwe bouwproject zal gebruik maken van CLT (kruislaaghout). Dit innovatieve en duurzame bouwmateriaal biedt tal van voordelen, waaronder:

  • Milieuvriendelijk: CLT is een hernieuwbare grondstof die minder CO2-uitstoot genereert dan traditionele bouwmaterialen en tegelijkertijd CO2 opslaat gedurende zijn levenscyclus.
  • Sterk en Stabiel: De kruislingse lagen van CLT zorgen voor uitzonderlijke structurele sterkte en stabiliteit, wat ideaal is voor diverse bouwtoepassingen.
  • Snelle Bouwtijd: Dankzij de geprefabriceerde panelen kan de bouw snel en efficiënt verlopen, wat leidt tot kortere bouwtijden en lagere arbeidskosten.
  • Uitstekende Isolatie: Hout biedt natuurlijke thermische isolatie, wat resulteert in energie-efficiënte gebouwen met lagere verwarmings- en koelingskosten.

We kijken ernaar uit om een duurzaam en innovatief gebouw te realiseren dat niet alleen bijdraagt aan een beter milieu, maar ook voorziet in moderne en comfortabele ruimtes voor iedereen. Blijf op de hoogte voor meer updates over dit spannende project!

Geïnteresseerd in dit project en meer weten? Natuurlijk!

Natuurlijk Makelaars Oerdijk appartementen

Wilt u op de hoogte blijven van dit project?

Laat hier uw gegevens achter en ontvang updates over de ontwikkelingen van dit project.